سجاد لواسانی و سجاد باقری | تحلیل و ارزیابی وضعیت امنیت غذایی کشور در کالاهای اساسی حوزه کشاورزی
باوجود دستاوردها و موفقیتهای جمهوری اسلامی ایران در رشد تولیدات محصولات کشاورزی و کاهش وابستگی به واردات برخی اقلام غذایی در گام اول انقلاب اسلامی، سیاستها و برنامههایی که تاکنون برای خودکفایی در محصولات اساسی به کار گرفته شده است، موفقیت چشمگیر و پایداری نداشتهاند و در برخی موارد همچنان وابستگی شدیدی به واردات مواد غذایی وجود دارد که باید در گام دوم انقلاب اسلامی مورد توجه قرار گیرند.محقق در کارگروه تولید کسب و کار بر روی موضوع تدوین برنامه امنیت غذایی کشور و در گام اولیه بر روی وضعشناسی حوزه امنیت غذایی در نظام جمهوری اسلامی ایران با هدف اصلاح سیاستهای کلان و خرد در حوزه کشاورزی را منطبق با اسناد بالادستی کشور، در دستور کار پژوهش خود قرار داده است.
ازجمله وابستگی بسیار زیاد در تأمین خوراک دام به گونهای که نزدیک به 90 درصد دانههای روغنی (به ویژه سویا) و ذرت دامی به عنوان یکی از نهادههای مهم غذای دام و طیور کاملا وارداتی بوده و وابستگی بالا در بذرهای محصولات صنعتی از قبیل ذرت ، چغندر قند ، شبدر و یونجه ،سبزی و صیفی که از طریق واردات تأمین میشوند، به عنوان پاشنه اشیل حوزه کشاورزی و صنایع غذایی کشور از اهمیت بهسزایی جهت افزایش امنیت غذایی در جامعه ایران برخوردار هستند.