گزارش نشست سیاستی فرهنگ کار در فضیلت‌های سیزده‌گانه‌ی بنجامین فرانکلین

نشست سیاستی فرهنگ کار در فضیلت‌های سیزده‌گانه‌ی بنجامین فرانکلین با همت پژوهشکده سیاست‌پژوهی و مطالعات راهبردی حکمت و با همکاری خانه اندیشه‌ورزان در روز سه‌شنبه مورخ 20 شهریور ماه 1403 برگزار شد.

در این نشست سجاد هجری(مدیر گروه فرهنگی و اجتماعی پژوهشکده سیاست‌پژوهی و مطالعات راهبردی حکمت) به ارائه سخنرانی پرداختند که خلاصه آن به شرح ذیل می‌باشد:

«بنیامین فرانکلین» را که از بنیان‌گذاران آمریکاست، «نخستین آمریکایی» خوانده و زندگی او را «زندگی یک آمریکایی» نامیده‌اند؛ یعنی او نماد آمریکا و سبک فکری و زندگی آمریکایی‌ست! «ماکس وبر» در کتاب مستطاب «اخلاق پروتستانی و روح سرمایه‌داری» بدان‌گاه که می‌خواهد روحیه‌ی سرمایه‌داری یا «کار و پیش‌رفت» را شرح دهد، گزین‌گویه‌های فرانکلین را نمونه می‌آورد و او را بنحوی رب‌النوع سرمایه‌داری در خاستگاهش قلم‌داد می‌کند؛ ازاین‌رو جا دارد در بررسی «فرهنگ کار» بسراغ این الاهه‌ی پیش‌رفت‌وکار رفت و اندیشه‌ها و سبک زندگی او را کاوید و ازقضا، فرانکلین میراثی آماده دراین‌باره بجا گذاشته که همان کتاب «زندگی من» است که خودزندگی‌نامه‌ی اوست. در این کتاب که مالامال از نکته‌های خواندنی و اندیشیدنی‌ست، او سیزده فضیلت اخلاقی را که خود با تحقیق و تأمل بدان‌ها دست یافته، نام می‌برد و توضیح می‌دهد که می‌توان آن‌ها را اخلاق و فضایل لازم برای کاروپیش‌رفت دانست. بررسی این سیزده فضیلت در پژوهش «فرهنگ کار» ضروری‌ست.